کاربرد افزودنی های ضد میکروبی در مواد غذایی مختلف:
نوع محصول غذایی |
اسید بنزوییک و بنزوئات سدیم |
متیل و پروپیل پرابن |
سوربات ها |
پروپیونات ها |
سولفیت ها |
استات ها و دی استات ها |
نیتریت و نیترات |
اکسید اتیلن |
اکسید پروپیلن |
نوشابه های گازدار شربت های نوشیدنی نوشیدنی های میوه ای آب میوه ها آبجو پنیر مارگارین کلوچه ها پرکننده های کلوچه سوسیس ماهی انواع سالاد و سس سالاد میوه ها و سبزی های خشک میوه ها و سبزی های تازه خیار شور و ترشی لیته زیتون و کلم ترش ادویه جات نشاسته |
+ + + +
+
+
+
+ |
+ + + + +
+ + +
+ +
+
|
+ + + + + + + + + + + + + +
+ |
+
+ + |
+
+ +
+
+ |
+ +
+
+ |
+ + |
+ |
+ + |
حداکثر مقدار مجاز ترکیبات ضد میکروبی در مواد غذایی
ماده نگهدارنده |
غلظت مجاز |
اسید بنزوییک متیل پاربن پروپیل پاربن اتیل پاربن نیترات سدیم نیتریت سدیم سوربات ها استات ها اکسید پروپیلن اکسید اتیلن سولفیت ها ناتامایسین |
0/1 % تحت پوشش ضوابط تولید (GMPs) 0/1 % تحت پوشش GMPs 0/1 % تحت پوشش GMPs غیر مجاز 500 ppm 200 ppm تحت پوشش GMPs تحت پوشش GMPs با غلظت های بین 0/25 – 9 % 300 ppm در کاکائو، صمغ ها، نشاسته، ادویه جات، مغز های آجیلی (به غیر از بادام زمینی) بقایای آن از 50 ppm تجاوز نکند تحت پوشش GMPs 200 تا 300 ppm به صورت غوطه وری، پاششی یا محلول |