مشاهده ی میکروسکوپی کپک و مخمر در آرد:
مشاهده ی میکروسکوپی به سه روش با استفاده از معرف های رنگی مختلف انجام می شود که این سه معرف عبارتند از پتاس 30%، پتاس گلایسین 20% و لاکتوفنول کاتن بلو. از آن جایی از قلیا و پتاس برای مشاهده استفاده می شود که باعث می شوند ساختار قارچ بهتر دیده شود.
با مشاهده میکروسکوپی قارچ ها، بر اساس ساختمان قارچ می توان نوع قارچ را تعیین کرد. مثلا با وجود میسیلیوم یا عدم وجود آن و این که میسیلیوم دیواره عرضی دارد یا خیر می توان نوع قارچ ها را تشخیص داد.
روش:
· ابتدا یک لام برداشته و سپس یک قطره KOH 30% بر روی آن می ریزیم.
· با استفاده از یک آنس حلقوی، از محیط کشت داده شده ی کپک و مخمر، یک ذره ی کوچک از کپک یا مخمر برداشته و در پتاس موجود بر روی لام پخش می کنیم.
· یک لامل را بر روی نمونه قرار می دهیم و نمونه را روی شعله فیکس می کنیم.
· حال نمونه را در زیر میکروسکوپ مشاهده می کنیم.