دانشجویان مواد دانشگاه تجن

گرچه منزل بس خطرناک است و مقصد بس بعید، هیچ راهی نیست که آن را نیست پایان، غم مخور

دانشجویان مواد دانشگاه تجن

گرچه منزل بس خطرناک است و مقصد بس بعید، هیچ راهی نیست که آن را نیست پایان، غم مخور

سویا

خصوصیات گیاه سویا:

این گیاه در فارسی با نام های متفاوتی از جمله، سوژا، لوبیا روغنی، لوبیا چینی، نخود فرنگی چینی و لوبیا منچوری نامیده شده است . در زبان انگلیسی به soybean مشهور است. سویا گیاهی است که در بهار به عنوان کشت اول و در تابستان به عنوان کشت دوم کاشته می شود . سویا دارای ریشه اصلی عمیقی بوده که می تواند تا 150 سانتی متری خاک نیز نفوذ نماید. در سویا علاوه بر ریشه اصلی، ریشه فرعی به صورت حجمی نیز وجود دارد که در صورت مساعد بودن شرایط و وجود باکتری های همزیست سویا، ازت موجود در هوا را در گره های ریشه سویا تثبیت می نماید. سویا گیاهی روز کوتاه است. رنگ گل های آن متنوع می باشد. (از جمله سفید ، بنفش و صورتی ) گل آذین آن، خوشه ای و دانه ی آن کلیوی یا گرد می باشند. سویا در دمای 8 تا 10 درجه ی سانتی گراد جوانه می زند، سویا گیاهی است کاملاً  خودگشن و میزان دگر گشنی در آن کمتر از5 درصد گزارش شده است. لذا می توان از بذور برداشت شده برای کشت سال های بعد استفاده کرد. گلدهی در سویا با روزهای کوتاه تحریک می شود. وزن هزار دانه در سویا بین 80 تا 450 گرم متغیر است. اما در ارقام  زراعی متداول  وزن هزار دانه، بین120 تا 230 گرم می باشد. دانه که بازده اقتصادی سویا ست حدود 47 درصد وزن اصلی گیاه را در زمان رسیدن تشکیل می دهد.

 

کاشت سویا :

1) خشکه کاری: پس از آماده سازی زمین، بصورت فا رو با فاصله خطوط60-50 سانتی متر با استفاده ازدستگاه های پنو ماتیک با صفحه های مخصوص سویا، عملیات کاشت انجام می گیرد. میزان مصرف بذر دراین روش 110-90 کیلوگرم بسته به نوع رقم می باشد . فاصله روی ردیف 8-3 سانتی متر وعمق کاشت  5 -3  سانتی متر می باشد ، سویا از نظر عملکرد به شدت نسبت به فاصله ردیف واکنش نشان می دهد. آبیاری در این روش بصورت نواری و هر 20-15 روز یکبار، با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه صورت می گیرد و در مجموع بین 4-3 بار آبیاری انجام می گیرد. میزان آب مصرفی در روش بارانی در دشت مغان بین 5 تا 7 هزار متر مکعب می باشد.

2) هیرم کاری: در این روش با از بین بردن کاه و کلش پس ازبرداشت غلات، زمین را بلافاصله آبیاری می کنند و پس از گاورو شدن زمین، 150-120 کیلوگرم بذر با دستگاه ردیف کار مناسب کشت می شود و آبیاری تا زمان ظهور گل ها متوقف می شود، سپس در مرحله گل دهی آبیاری دوم انجام می گیرد و ابیاری سوم نیز در مرحله پر شدن دانه ها صورت می گیرد.

در مجموع با آب قبل از کاشت که به آب هیرم معروف است معمولاً سه بار آبیاری انجام می گیرد. در مواردی که هوا بسیار گرم باشد و یا زمین شیب دار باشد، ممکن است آبیاری چهارم نیز ضرورت پیدا کند.

 

برداشت سویا

ریزش کامل برگ ها در زمان رسیدن گیاه نشان می دهد که محصول در مدت یک هفته، آماده برداشت خواهد بود رطوبت دانه 5 روز پس از ریزش تمام برگ ها به کمتر از 15 درصد می رسد، در مجموع پیشنهاد می شود، محصول سویا در رطوبت 13 در صد برداشت گردد. در حالت کلی از برداشت در هوای بارانی جداً بایستی خوداری کرد. روش برداشت نیز بر دو نوع است: در روش اول با استفاده از کمباین، عمل برداشت سویا انجام    می گیرد، در این روش زمان کوتاه و هزینه پایین است، اما مقداری  از محصول در ساقه ی بوته ها بر روی زمین می ماند و برداشت نمی گردد لذا افت محصول در این روش بیشتر از روش برداشت دستی است . در روش دوم که موسوم به روش دستی است، بوته ها بصورت دستی توسط کارگر با داس چیده شده و سپس با کمباین کوبیده       می شوند. در این روش، افت محصول به حداقل می رسد، اما هزینه کارگری افزایش پیدا می کند.

شاهنامه

به   نام    خداوند   جان   و  خرد         کزین    برتر    اندیشه   برنگذرد

خداوند  نام    و     خداوند   جای         خداوند   روزی      ده    رهنمای

خداوند  کیوان  و   گردان   سپهر         فروزنده   ماه   و   ناهید   و  مهر

ز  نام  و  نشان  و گمان برترست         نگارنده‌ی    بر     شده   پیکرست

به      بینندگان     آفریننده     را          نبینی    مرنجان   دو    بیننده  را

نیابد   بدو    نیز     اندیشه    راه         که  او  برتر  از  نام  و از جایگاه

سخن هر چه زین گوهران  بگذرد         نیابد   بدو    راه    جان   و خرد

خرد  گر   سخن   برگزیند   همی         همان  را   گزیند  که   بیند  همی

ستودن نداند  کس او را  چو هست        میان   بندگی    را    ببایدت  بست

خرد را و جان را همی سنجد اوی         در اندیشه‌ ی سخته  کی گنجد اوی

روباه و زاغ

روباه و زاغ 


زاغکی غالب پنیری دید

از همان پاستوریزه های سفید

پس به دندان گرفت و پرواز کرد

روی شاخ چنار مأوا کرد

اتفاقا" از آن محل روباه

میگذشت و از پنیر شد آگاه

گفت اینجا شده فشن تی وی

چه ویویی ؛ چه پرسپکتیوی

محشری در تناسب اندام

کشته تیپ تو صد خاص و عوام

دارم ام پی تیری آوازت

شاهکاره ؛ شبیه اعجازت

ولی اینها کفاف ما ندهد

لطف اجرای زنده را ندهد

ای به آواز شهره در دنیا

یک دهن میهمان بکن ما را

زاغ بی وقفه قورت داد پنیر

آن همه حیله کرد بی تأثیر

گفت: کوتاه کن سخن؛ لطفا"

پاس کردم کلاس دوم من

فارسی

فایل حاوی جزوه ی آموزشی را از طریق لینک زیر دریافت نمایید:


http://www.4shared.com/zip/0P4CPpBP/Persian.html


توجه: فایل ها دارای رمز می باشند و رمز آن ها شناسه ی تازه داماد کلاس می باشد و آن را می توانید از طریق صفحه ی دانشجویان مواد دانشگاه تجن بیابید.

ارقام پرتقال

برای مشاهده ی بهتر عکس ها آن ها را در سیستم خود ذخیره کنید.


انگشت بودا


فوکوموتوناول


هاملین


کالاموندین



کامکوات


مارس ارلی



خونی مورو


ناولینا


ناولیت



خونی سانگینولی



تامسون ناول



واشنگتن ناول

آدرس های وبلاگ

آدرس های اصلی وبلاگ:

http://tumc.mihanblog.com

http://tumc.blogsky.com

نسخه ی انگلیسی وبلاگ:

http://tumc.blog.com

نسخه ی موبایل وبلاگ:

http://tumc.blogsky.com/m

آنزیم ها

مکانیسم عمل آنزیم ها :

 آنزیم ها پروتئین های هستند که توسط سلول های موجودات زنده یرای انجام عمل ویژۀ کاتالیز واکنش های شیمیایی، اختصاص یافته اند. آنزیم ها سرعتی را که در آن، واکنش ها به حالت تعادل نزدیک می شوند، افزایش می دهند. سرعت واکنش به این صورت تعریف شده است تغییر مقدار مواد اولیه  یا محصولات عمل (برحسب مول یا گرم ) در واحد زمان، آنزیم با عمل کردن به عنوان یک کاتالیز باعث افزایش سرعت واکنش می شود. کاتالیزورها بطور اعم و آنزیم ها به طور اخص دارای دو ویژگی مهم هستند که نباید فراموش شود. اولین ویژگی این است که آنزیم  با وجود وارد شدن در واکنش شیمیایی، تغییر نمی کند. ویژگی دوّم  این که: آنزیم، ثابت  تعادل واکنش را تغییر نمی دهد و فقط باعث افزایش سرعتی می شود که در آن واکنش به حالت  تعادل نزدیک می گردد. بنابراین، یک  کاتالیزور باعث  افزایش سرعت واکنش می شود ولی خواص ترمودینامیکی  سیستمی را که با آن  در واکنش متقابل است، تعییر نمی دهد.

آنزیم ها کاتالیزورهایی کارا و بسیاراختصاصی هستند:

آنزیم هایی که تبدیل یک یا چند ترکیب (سوبستراها) را به یک یا چند ترکیب (محصول ها) کاتالیز می کنند باعث  افزایش حداقل 10 برابر سرعت نسبت  به واکنش بدون کاتالیز می شوند. مثل تمام کاتالیزورها، آنزیم ها نه مصرف می شوند و نه در اثر شرکت در یک  واکنش دچار تغییر دائمی می شوند . آنزیم ها علاوه بر کارایی بالا، کاتالیزورهایی بسیار انتخابی هستند برخلاف کاتالیزورهای مورد استفاده در شیمی، آنزیم ها هم برای نوع  واکنش کاتالیز شده و هم  برای یک سوبسترای خاص یا یک مجموعۀ کوچک از سوبسترا هایی که ارتباط نزدیک دارند، اختصاصی هستند و معمولا فقط واکنش مربوط به ایزومرهای فضایی خاص مربوط به یک ترکیب معین را کاتالیز می کنند.

 آنزیم ها براساس نوع واکنش به 6 دسته طبقه بندی می شوند:

۱- اکسیدوردوکتازها: اکسیداسیون واحیاء را کاتالیز می کنند.

2- ترانسفرازها: انتقال گروه هایی مثل متیل، گلیکوزیل یا گروه های فسفریل را کاتالیز می کنند.

3- هیدرولاز ها: شکست هیدرولیتیک پیوند های C-C وC-O وC-N و سایر پیوند ها را کاتالیز می کنند.

4- لیازها: شکست هیدرولیتیک پیوندهای C-Cو C-O وC-N سایر پیوند ها را با حذف اتم و باقی گذاشتن پیوندهای دوگانه کاتالیز می کند.

5- ایزومرازها: تغییرات هندسی یا ساختمان درون یک مولکول را کاتالیز می کنند.

6- لیگازها: اتصال دو مولکول را به همدیگر توأم با هیدرولیز ATP کاتالیز می کند.

مکانیزم آنزیم ها:

آنزیم ها نمی توانند موجب تغییر تعادل در یک واکنش بیوشیمیایی شوند زیرا موجب  افزایش سرعت رفت و برگشت به مقادیر یکسانی می شوند بنابراین آنزیم ها فقط باعث تسریع  در برقراری تعادل می شوند به عنوان مثال چنان چه درغیاب آنزیم چندین ساعت وقت لازم است تا یک واکنش به حالت تعادل برسد، در حضور آنزیم  مناسب، تعادل در طی یک ثانیه برقرار می شود زیرا آنزیم  به علت  ساختمان فضائی خاص خود می تواند با سوبسترا ترکیب شده و کمپلکس آنزیم- سوبسترا را به وجود آورد بنابراین غلظت سوبسترا در  مناطقی از سیستم افزایش  فوق العاده زیادی پیدا می کند، در نتیجه برخورد مولکول های واکنش کننده با یکدیگر زیاد می شود علاوه بر این آنزیم  به تنهائی و یا به کمک کوفاکتور قادر است در ساختمان مولکولی سوبسترا تغییراتی ایجاد کرده و آن را به فرم فعال و انتقالی تبدیل نماید به طوری که قادر باشد از سد انرژی عبور کرده و به حالت انتقال برسد، بدون اینکه نیازی به حرارت زیاد و یا محیط های اسیدی قوی وجود داشته باشد بنابراین آنزیم ها با ایجاد کمپلکس هائی با سوبسترا، موجب کاهش انرژی آزاد اکیتواسیون و پایدارشدن وضعیت انتقال و در نتیجه افزایش غلظت سوبسترا در وضعیت انتقالی و تسریع واکنش می شوند.

نظریه هایی که درمورد نحوی عمل آنزیم بیان شده است:

نظریه قفل و کلید: بر اساس آن جایگاه کاتالیز آنزیم و سوبسترا دارای ساختمان مکمل یکدیگر می باشند به طوری که هر آنزیم فقط به سوبسترای خاص خود متصل می شود، مثل قفل و کلید یکی از نواقص این مدل، شکل بدون تغییر جایگاه کاتالیز آن است.

مدل قالب القاء شده برای جایگاه کاتالیز: یکی ازخصوصیات بارز آن قابلیت انعطاف جایگاه کاتالیز می باشد به این ترتیب که سوبسترا سبب القاء یک تغییر شکل مولکولی در ساختمان پروتئینی آنزیم می گردد و با این عمل، آنزیم اسیدهای آمینه و گروه های دیگر را در جهت مناسبی قرار می دهد تا اتصال و یا کاتالیز (یا هردو) به بهترین شکل انجام شود.

 عوامل موثر بر سرعت واکنش های آنزیمی:  

۱-دما : در موجودات مختلف دمایی که آنزیم در بیشترین فعالیت و بالاترین سرعت دارد (دمای بهینه) متفاوت است .

2-PH : PH با تغییر شرایط یونیزاسیون محلول یا تغییر غلظت یونی محلول، سرعت محلول را کاهش می دهد.

3-غلظت آنزیم : هرچه غلظت آنزیم بیشتر باشد، سرعت واکنش های آنزیمی  بیشتر است.

4- غلظت سوبسترا: هر چه قدر غلظت سوبسترا افزایش یابد سرعت واکنش های آنزیمی نیز افزایش می یابد اما این مقدار محدود است زیرا تعداد آنزیم ها محدود است.

۵-غلظت کوفاکتورها و کوآنزیم ها : بعضی از آنزیم ها برای انجام عمل خود نیاز به کوفاکتور یا کوآنزیم دارند. 

6-غلظت یون ها ونمک ها

مهار کننده ها:

بعضی از ترکیبات قادرند که با عوامل شیمیائی موجود در جایگاه فعال آنزیم یا با کوآنزیم و یا با یون های فعال کننده آنزیم ترکیب شده و سدی در مقابل فعالیت کاتالیزوری آنزیم  ایجاد کنند مهارکننده ها را بر اساس نحوه اثر آن ها به دو دسته تقسیم می کنند:

الف) مهارکننده های برگشت پذیرکه خود به دو دسته تقسیم می شوند: 1-مهارکننده های رقابتی 2-مهارکننده های غیررقابتی.

ب) مهارکننده های برگشت ناپذیر

دروس ارائه شده در ترم جدید

دروس ارائه شده در ترم جدید

درس

تعداد واحد

شهریه (ریال)

فارسی

3

254100

تربیت بدنی 1

1

242000

فیزیک الکتریسیته و مغناطیس

3

477400

علوم زراعی

2

303600

ترمودینامیک

3

455400

استاتیک و مقاومت مصالح

3

471900

شیمی مواد غذایی

4

607200

جمع شهریه متغیر

2811600

شهریه ثابت

1760000

مبلغ کل

4571600

از 10/11 تا 16/11 مهلت انخاب واحد برای ترم جدید می باشد.

چه زود دیر شد

ناگهان چه زود می رسد و چه زود دیر می شود
همین دیروز بود، انتخاب واحد و شروع کلاس ها. اما امروز بود، آخرین امتحان و پایان کلاس ها و همین فردا خواهد بود، انتخاب واحد و شروع دوباره کلاس ها. یاد خاطرات، افکار را در هم می شکند، چشم ها را می گریاند و لحظه ها را بی تاب می کند که باز دوباره بیاید آن روزگارانی که یاد می شود اما چه فایده که یادی بیش نیست و خاطره ایست که تکرار ناشدنی است. اما هنوز هم روزها باقیست، فردایی هم هست، حیف که آن هم زود دیر می شود. چه کنیم دنیا این گونه در گذر و است، رحم بر هیچ ثانیه ای ندارد چه رسد به خاطراتی که چند صباحی پیش گذشت. تا آمدیم از خوبی بگوییم، دوباره داد و بیداد برخاست.
کاش روزگار این طور نبود و هر دمش این طور فریاد نبود