فیزیک مکانیک:
بردارها و تعادل یک ذره، حرکت در یک بعد، حرکت در دو بعد، کار و انرژی و ...
بردارها و تعادل یک ذره، حرکت در یک بعد، حرکت در دو بعد، کار و انرژی و ...
ریاضیات 1:
مختصات دکارتی، مختصات قطبی، اعداد مختلط، جبر و توابع، حد و قضایای مربوطه، پیوستگی، مشتق و دستور های آن و برخی از قضایا، انتگرال و کاربرد ها و روش های انتگرال گیری، حساب و دیفرانسیل، لگاریتم و توابع نمایی، توابع هذلولی، دنباله و سری اعداد و قضیه ی تیلور و ....
1. ریاضیات کاربردی
2. شیمی آلی
3. اقتصاد و مدیریت صنعتی
4. معارف اسلامی
1
5. میکروبیولوِی عمومی
6. علوم باغی
7. علوم دامی
1. ریاضیات 1
2. فیزیک مکانیک
3. شیمی عمومی
4. زیست شناسی
5. زبان
خارجی
6. رسم فنی
دروس عمومی
1. معارف اسلامی 1
2. معارف اسلامی 2
3. اخلاق و تربیت اسلامی
4. انقلاب اسلامی و ریشه های آن
5. تاریخ اسلام
6. متون اسلامی و آموزش زبان عربی
7. فارسی
8. زبان خارجی
9. تربیت بدنی 1
10. تربیت بذنی 2
دروس علوم پایه
1. ریاضیات 1
2. ریاضی کاربردی
3. برنامه نویسی کامپیوتر
4. فیزیک مکانیک
5. فیزیک الکتریسیته و مغناطیس
6. شیمی عمومی
7. شیمی آلی
8. بیوشیمی عمومی
9. شیمی تجزیه
10. رسم فنی
11. میکروبیولوژی عمومی
12. زیست شناسی
دروس اصلی
1. علوم زراعی
2. علوم باغی
3. علوم دامی
4. عملیات کارگاهی
5. اقتصاد و مدیریت صنعتی
6. ترمودینامیک
7. مکانیک سیالات
8. انتقال حرارت
9. انتقال جرم
10. موازنه جرم و انرژی
11. استاتیک و مقاومت مصالح
12. سینتیک و طرح راکتور
دروس تخصصی الزامی
1. شیمی مواد غذایی
2. عملیات صنایع غذایی
3. تجزیه مواد غذایی
4. کنترل کیفی مواد غذایی
5. میکروبیولوژی مواد غذایی
6. تغذیه
7. مهندسی صنایع روغن
8. مهندسی صنایع غلات
9. مهندسی صنایع کنسرو
10. مهندسی صنایع قند
11. مهندسی صنایع گوشت و شیلات
12. مهندسی صنایع لبنیات
13. اصول نگهداری مواد غذایی
14. اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی
15. صنایع تخمیری
دروس تخصصی انتخابی
1. خوردگی در صنایع غذایی
2. تکنولوژی پس از برداشت
3. مبانی شیمی فیزیک
4. اصول بسته بندی مواد غذایی
5. سمینار
6. اصول تصفیه آب و پساب های صنعتی
7. اصول عمل آوری خشکبار
8. مهندسی حمل و نقل و نگهداری دانه ها
9. بهداشت و ایمنی کارخانه
10. آمار و احتمالات
11. بازیافت ضایعات صنایع تبدیلی
12. طرح آزمایشات کشاورزی
13. تکنولوژی نوشابه های سنتی و صنعتی
14. تکنولوژی شکلات و و صنایع قنادی
15. مبانی مهندسی برق
16. بهداشت و سلامت غذا
17. سردخانه و انبار
18. عملیات واحد در صنایع غذایی
19. آزمایشگاه عملیات واحد در صنایع غذایی
20. کارآموزی
21. پروژه
لینک زیر حاوی فایلی است که در آن تعداد واحد های هر درس به همراه ساعات درسی نگاشته شده است:
مقدمه
بخش مهمی از محصولات کشاورزی به فراورده های قابل مصرف تبدیل شده و به صورتی در می آیند که بتوان در فصول مختلف با کیفیت خوب به مصرف کننده عرضه نمود. در غیر این صورت قسمت عمده ای از آن ها فاسد شده و از بین می رود و یا به صورتی نامطلوب و در خیلی از موارد مضر برای سلامت انسان ارائه می گردد. برای این کار لازم است افرادی تربیت شوند که بتوانند با توجه به دانش و اندوخته های علمی خود در امور بررسی خصوصیات مهندسی مواد غذایی و طراحی خطوط تولید صنایع غذایی و دستگاه های مورد استفاده در این خطوط تولید منشاء خدمت باشند.
تعریف و هدف
مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی به مجموعه ای از علوم و فنون اطلاق می شود که خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مواد اولیه صنایع غذایی اعم از گیاهی، دامی و دریایی را از لحاظ تبدیل و نگهداری مورد بررسی قرار داده و نسبت به تعیین خصوصیات مهندسی مواد غذایی اقدام کرده و از این خصوصیات در طراحی دستگاه ها و خطوط تولید صنایع غذایی استفاده نمایند.
هدف از این دوره تربیت کارشناسانی است که با تکیه بر معلومات و اندوخته های علمی خود بتوانند طراحی واحد های صنایع غذایی را به عهده گرفته و در برنامه ریزی و ایجاد واحد های تولیدی صنایع غذایی در مناطق کشاورزی- صنعتی کمک نموده و در امور آموزشی و تحقیقاتی این رشته همکاری نمایند و به عنوان مسئول فنی، مسئول واحد های تولیدی صنایع غذایی و یا واحد های طراحی تولید ماشین ها و کارخانجات صنایع غذایی و مدیریت آن ها انجام وظیفه نمایند.
طول دوره و شکل نظام
طول دوره کارشناسی رشته مهندسی مواد و ظراحی صنایع غذایی طبق آیین نامه های آموزشی سال می باشد. هر سال تحصیلی شامل دو نیمسال و هر نیمسال شانزده هفته کامل آموزشی است. نظام آموزشی این دوره واحدی است و برای هر واحد درس نظری در هر نیمسال شانزده ساعت آموزش کلاسیک در نظر گرفته شده است.
تعداد واحد های درسی
تعداد واحد های درسی دوره مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی 140 واحد و به شرح زیر است:
دورس عمومی: 20 واحد/ دروس علوم پایه: 36 واحد/ دروس اصلی: 31 واحد/ دروس تخصصی: 53 واحد: 44 الزامی و 9 انتخابی
اسب:
عرب:
· اهلی شده در آسیای میانه
· نقش زیاد در ایران به ویژه در دوره ی هخامنشی
· پارس، نام نژاد های تربیت شده در ایران
· بوجود آمدن اسب های اصیل و چابک با توانایی ساسانیان در اصلا نژاد عرب
· ریشه اسب های اصیل انگلیسی، آمیزش اسب های عرب با اسب های محلی انگلیسی
· شجاعت و مقاومت در بیابان های خشک
· نژادی صبور
· تند پا
· قد 155-145
· تنوع رنگی
· موهایی ابریشم مانند
· بالا نگه داشتن دم
· سر کوچک و برجسته
· گردن بلند و کمانی
· کمر کوتاه
· کپل افقی
· پاهای ظریف و محکم
· پوستی نازک و حساس
· سوراخ بینی بزرگ
· 17 دنده و 5 مهره کمری
· استفاده در مسابقات پرش اسب
· استفاده در مسابقات دورساژ به دلیل وقار و ظرافت اندام
ترکمن:
· بلند بالا
· لاغر اندام و کشیده
· از نظر ژنتیکی با ارزش
· قد 158-148
· گوش هایی بلند و متحرک
· سینه فراخ
· کپل کم شیب با عرض خوب
· مفاصل قوی
· سم های محکم و مناسب برای حرکات سنگین ورزشی
· رنگ کهر، کرند و سهند
· تیره های یموت، آخال تکر و چناران (ترکیب ترکمن و عرب)
· 4000 مادیان و 8000 سیلمی (نر) در ایران
بارب:
· شمال آفریقا
· ریشه بسیاری از نژادهای امروزی از جمله نژاد اسپانیایی
· استفاده در اصلاح نژادی
· سری بلند
· گردنی متوسط
· شانه هایی پهن
· موهای دم و یال، پرپشت
· سم های سخت
· قد 155
· خاکستری، کهربایی، کهربایی تیره و سیاه
· سرشتی آرام، شجاع، مقاوم و سریع
· مقاوم به شرایط بیابانی
تروبرد:
· با ارزش ترین و سریع ترین اسب های کورس جهان به خصوص در مسافت کوتاه
· اندامی بلند و تنومند
· گردنی کشیده
· شانه هایی مورب و قوی
· کپل عضلانی و تنومند
· دست و پاهایی محکم
· منشا انگلیس در قرون 17-15
· اسب هایی پر خون تر و اصلاح نژاد یافته با اسب های خون گرم شرقی (عرب، بارب، ترکمن)
· قد 162
· سری موزون و زیبا
· بدون برجستگی در ناحیه پیشانی
· گوش های کوچک و متحرک
· بینی کاملا باز
· سینه فراخ
· چشم های درشت
· پوستی بسیار ظریف
· پشت و کمر قوی
· کهربایی، کهربایی تیره، نیلی، کوند
· بلوغ ورزشی زود هنگام
· حساسیت به غذا و نگهداری نامناسب (سوسول)
· توان استقامتی پایین در مسافت های بلند
· درصد باروری پایین
کوارتر:
· آمریکا
· از تلاقی عرب، بارب و اسپانیایی
· پدید آمدن نژادهای اصیل انگلیسی با آمیزش بارب و کوارتر
· قد 150
· سر کوچک و مثلثی شکل
· استفاده در مسابقات مسافت کوتاه
· سیاه، قهوه ای، خاکی و خاکی قرمز
آپالوسا:
· اسب های سرخ پوستی
· نامش از نام یک رودخانه به نام پالوس
· رنگ های متنوع و روی کپل سفید و کمرشان تیره رنگ و لکه هایی مدور و در برخی موارد لکه های خال خالی خاص
· یازده ماه آبستنی
· بلندی جلوگاه 165-150
· سینه ای پهن
· کمری کوتاه
· دست و پاهایی کشیده
· یال و دمی کم پشت
فالابلا:
· نژادی پونی مانند با قد 78
· اسبی مینیاتوری
· از آمیزش اسب های اصیل انگلیسی و شتلند ها
شایر:
· انگلیس
· بزرگترین نژاد اسب
· قد 180-160
· وزن یک تن
· سیاه و گاهی کهربایی با لکه های سفید در پا و پیشانی
· بدنی عضلانی
· استفاده در کشیدن گاری و درشکه
· بسیار آرام، مهربان و مطیع
· ساق هایی پوشیده از مو
اسپانیایی (اندلوسی):
· استفاده در جنگ ها در قرون وسطی به دلیل چابکی و نرمی حرکات
· قد 165-155
· خاکستری، کهر تیره، سیاه و سفید
· یال هایی بلند و مجعد
· گردنی فراخ و پهن
· سری محدب
· یال و دمی بلند و ضخیم و زیبا
· کمری کوتاه
· کپل قوی
· اندام حرکتی مقاوم
· قدمتی 2500 ساله
· جایگاهی ویژه در اسپانیا بخصوص ایالت باسک
فریزین:
· استفاده در دوئل در قرون وسطی به دلیل ظاهر و وقار و حرکات شاهانه
· قد 165-155
· سیاه یک دست و شهرت به مروارید سیاه
· یال و دمی بلند و مجعد
· حرکاتی با وقار بویژه در یورتمه
· وابستگی شدید به صاحب خود
پینت:
· منشا از کوارتر
· ابلق
· قد 160-148
· بسیار شبیه کوارتر
کردی:
· تیره یاسایی و نژاد جاف (ترکیب کرد و عرب) در ایران
· گوش هایی کوتاه
· پیشانی برجسته
· استخوان بینی دراز و منخرین تنگ
· شباهت زیاد به نژاد آرژانتینی
· استفاده در مسابقات چوگان
· بدنی عضلانی و جمع و جور
· بسیار باهوش
· صبور و قانع و کم خوراک
· سم سخت و محکم
· دمی افراشته در هنگام حرکت
خزر (اسبچه):
· بلند تر از اسب های پونی
· 3000 تا 5000 راس در ایران
· پرورش در انگلیس، نیوزیلند و استرالیا
· قد 130-100
· رشدی سریع و رسیدن به حداکثر رشد خود در 18 ماه
· تولید مثل فصلی و آبستنی 334 روزه
· دوره فحلی 24 روزه