دانشجویان مواد دانشگاه تجن

گرچه منزل بس خطرناک است و مقصد بس بعید، هیچ راهی نیست که آن را نیست پایان، غم مخور

دانشجویان مواد دانشگاه تجن

گرچه منزل بس خطرناک است و مقصد بس بعید، هیچ راهی نیست که آن را نیست پایان، غم مخور

رقیق سازی

آزمایش: رقیق سازی

هدف آزمایش: رقیق سازی نمونه ها برای کاهش بار میکروبی و شمارش بهتر میکروب ها



به نام خدایی که عاشقم فرمود از برای علم

مقدمه:

آماده سازی نمونه و تهیه رقت های مختلف

v آماده نمودن نمونه های مختلف:

§ نمونه‌های منجمد و فریز: نمونه‌های منجمد قبل از آزمایش به یکی از دو روش زیر دیفراست و سپس از آن ها رقت ها ساخته می ‌شود.

الف) نمونه به مدت 18 تا 24 ساعت در دمای یخچال 2 تا 5 درجه سانتیگراد.

ب) نمونه‌ای که به سهولت از انجماد خارج می شود بمدت 15 دقیقه در دمای 35 درجه سانتیگراد.

§ نمونه‌های غذایی مایع: قبل از آزمایش و تهیه رقت به خوبی تکان داده و هموژن و یکنواخت گردد و در زمان باز کردن در ظرف باید از آلوده شدن آن اجتناب شود لذا باید آن ناحیه قبلاً ضد عفونی شود.

§ نمونه‌های غذاهای بسته بندی شده مانند ظروف و قوطی های کنسرو و غیره باید سطوح خارجی و محل باز کردن توسط شعله و یا الکل و یا هوای داغ ضد عفونی گردد.

§ مواد غذایی خشک و پودری نیز با دقت ناحیه خاص کوچکی از آن جهت برداشت بازگردد.

v در تهیه رقت‌ها رعایت شرایط استریل الزامی بوده و در خرد و یکنواخت و هموژن کردن نمونه با رقیق کننده ها چنانچه از مخلوط کن یا استوماکر استفاده می شود باید سعی شود تا از آسیب های مکانیکی و گرمای ایجاد شده با کم کردن مدت هموژنیزاسیون از آن جلوگیری نمود ضمناً از مواد غذایی جامد و نیمه جامد مانند گوشت مرغ ماهی و فرآورده های آن پنیر و غیره در صورت لزوم از قسمتهای خارجی، میانی و عمقی برداشت شود تا درتفسیر نتایج مشکلی پیش نیاید. جهت باز کردن قوطی های کنسرو باید یک قیف واژگون استریل را متناسب با در قوطی در آن گذارده و سپس یک میله فلزی استریل بلندی را در جهت باریک قیف داخل کرده و توسط ضربه قوطی را سوراخ نمود.

v ترکیب رقیق کننده‌ها: مهم ترین رقیق کننده‌ها شامل آب نمک 5/8 در هزار (سرم فیزیولوژی) بافرها فسفاته و محلول رینگر 4/1 است ولی چون این محلول ها در زمان طولانی برای میکرو ارگانیسم‌ها زیان آور است لذا بهتر است از رقیق کنند‌هایی که کمتر برای میکرو ارگانیسم‌ها زیان آور است استفاده شود که بهترین آن ها آب پیتونه 1/0 می باشد اینک جهت آگاهی به ترکیب و نحوه ساخت رقیق ‌کننده‌های مهم اشاره می‌شود.

§ محلول رینگر 4/1: کلرید سدیم 9 گرم + کلرید پتاسیم 42/0 گرم + کلرید کلسیم 48/0 گرم+ بی کربنات سدیم 24/0 گرم در حجم 4 لیتر آب مقطر که در دمای 121 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه استریل می ‌گردد، pH محلول نهایی باید 7 باشد.

§ آب پیتونه: پیتن 10 گرم + کلرید سدیم 5 گرم در حجم یک لیتر با آب مقطر کهpH در 7 تنظیم گردد و سپس در دمای 121 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه استریل گردد.

§ محلول بافر فسفات ذخیره : 34 گرم دی هیدروژن فسفات پتاسیم + 500 میلی لیتر آب مقطر که محلول به کمک سود نرمال pHآن بر روی 7 تنظیم گردد و سپس با آب مقطر حجم به یک لیتر رسانده و در دمای 121 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه استریل گردد، حال جهت تهیه محلول رقیق شده بافر فسفات 25/1 میلی لیتر از بافر فسفات ذخیره را با آب مقطر به حجم یک لیتر می‌ رسانند و سپس در دمای 121 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه استریل می‌ نمایند.

§ سرم فیزیولوژی: مقدار 5/8 گرم کلرید سدیم خالص را با آب مقطر به حجم یک لیتر رسانده و در دمای 121 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه استریل می‌ نمایند.

v تهیه رقت‌های اعشاری: معمولا 10 گرم از نمونه مورد آزمایش را با 90 میلی لیتر رقیق کننده در استوماکر به صورت سوسپانسیون درآورده که جهت این عمل ابتدا مخلوط کن با سرعت کم و تدریجا به مدت 1 تا 2 دقیقه با سرعت بالا عمل مخلوط کردن را ادامه می ‌دهند تا مخلوط یکنواختی از نمونه با رقت 10/1 به دست آید. برای رقت‌های بعدی تعداد لازم لوله ‌های آزمایش حاوی 9 میلی لیتر مایع رقیق کننده را به ترتیب با برداشت یک میلی لیتر از رقت 10/1 و افزودن به اولین لوله رقت 100/1 به دست خواهد آمد سپس یک میلی لیتر از رقت 100/1 به لوله دوم اضافه کرده رقت 1000/1 حاصل شده و به همین ترتیب رقت های بعدی در صورت نیاز ساخته خواهد شد.



گزارش کار: عمل رقت در مقیاس 4-10 به وسیله ی سه نمونه ی شیر، نوشابه، کیک

در این آزمایش سه نمونه ی شیر، نوشابه و کیک در اختیار گروه ها قرار گرفته و نمونه ی شیر برای این گروه تعیین شده است. در فرایند رقت سازی نمونه ها، باید نمونه ها آماده شوند (همگن شوند) که این عمل در نمونه های جامد با پودر کردن و در نمونه های مایع با تکان دادن و به لرزش در آوردن نمونه انجام می شود.

نمونه ی شیر نیز به عنوان مایع تکان داده شده تا همگن شود (در نمونه ی نوشابه برای از بین بردن گاز موجود در آن، مقداری از نمونه را در لوله ی آزمایش قرار داده و بوسیله ی دستگاه شیکر، گاز آن را خارج می کنیم. نمونه ی کیک نیز باید بوسیله ی هاون کوبیده شود).

· قابل توجه است که باید عمل رقیق سازی در محیطی استریل انجام شود و قبل از انجام آزمایش محیط و ابزار را بوسیله ی الکل استریل کرد. این آزمایش نیز باید در کنار شعله انجام شود.

حال ارلنی برداشته و در آن 10 میلی لیتر از نمونه ی شیر را قرار داده و سپس 90 میلی لیتر آب مقطر که به عنوان یک مایع رقیق کننده است به آن اضافه می شود (اندازه گیری آب مقطر به وسیله ی استوانه ی مدرج و نمونه ی مایع بوسیله پیپت و پوار با توجه به سطح برداشت و نمونه ی جامد به وسیله ترازو انجام می شود). سپس نمونه و آب مقطر را تکان داده تا ترکیب شود (پس از ترکیب کردن نمونه ی جامد با آب مقطر ابتدا باید صبر کرد تا مواد جامد و پودری رسوب کند و سپس از قسمت شفاف نمونه استفاده کرد) حال نمونه ی رقت 1-10 را آماده کرده ایم.

حال به وسیله ی پیپت و پوار 1 میلی لیتر از نمونه و 9 میلی لیتر آب مقطر را برداشته و در یک لوله ی آزمایش قرار می دهیم و تکان می دهیم که رقت 2-10 را تهیه کرده ایم. حال از رقت حاضر طبق روش قبل رقت 3-10 و از رقت جدید، رقت 4-10 را تهیه می کنیم. ادامه این روند رقت های بعدی را نیز بدست می دهد.



نتیجه:

در عمل رقیق سازی زمانی که نمونه ی رقت شده را بر روی پلیت کشت می دهیم، پس از عمل کشت و نمایان شدن کلونی ها، تعداد باکتری های نمونه اصلی را اندازه گیری می کنیم که با روش زیر محاسبه می شود:

عکس رقت x تعداد باکتری های موجود در رقت مورد آزمایش = تعداد باکتری های نمونه اصلی

مثال: اگر 3 کلونی بر روی پلیت نمایان شود، تعداد باکتری ها در رقت 4-10 برابر است با 410 x3 می باشد.



خطای آزمایش:

خطای این آزمایش زمانی است که نمونه ها را برداشت می کنیم روی می دهد و احتمال برداشت کمتر و بیشتر نمونه ها وجود دارد که می تواند تاثیری بر آزمایش داشته باشد.

منبع: www.arm1354.blogfa.com

پایان

به پایان آمد این دفتر حکایت هم چنان باقیست

اصلاح ژنتیکی ارگانیسم

Genetically modified organism

A genetically modified organism (GMO) or genetically engineered organism (GEO) is an organism whose genetic material has been altered using genetic engineering techniques. These techniques, generally known as recombinant DNA technology, use DNA molecules from different sources, which are combined into one molecule to create a new set of genes. This DNA is then transferred into an organism, giving it modified or novel genes. Transgenic organisms, a subset of GMOs, are organisms which have inserted DNA that originated in a different species.

Production

Genetic modification involves the insertion or deletion of genes. When genes are inserted, they usually come from a different species, which is a form of horizontal gene transfer. In nature this can occur when exogenous DNA penetrates the cell membrane for any reason. To do this artificially may require attaching the genes to a virus or just physically inserting the extra DNA into the nucleus of the intended host with a very small syringe, or with very small particles fired from a gene gun. However, other methods exploit natural forms of gene transfer, such as the ability of Agrobacterium to transfer genetic material to plants, or the ability of lentiviruses to transfer genes to animal cells.

Uses

GMOs are used in biological and medical research, production of pharmaceutical drugs, experimental medicine (e.g. gene therapy), and agriculture (e.g. golden rice). The term "genetically modified organism" does not always imply, but can include, targeted insertions of genes from one species into another. Such methods are useful tools for biologists in many areas of research, including those who study the mechanisms of human and other diseases or fundamental biological processes in eukaryotic or prokaryotic cells.

To date the broadest and most controversial application of GMO technology is patent-protected food crops which are resistant to commercial herbicides or are able to produce pesticidal proteins from within the plant, or stacked trait seeds, which do both. The largest share of the GMO crops planted globally are owned by the US firm Monsanto. In 2007, Monsanto's trait technologies were planted on 246 million acres (1,000,000 km2) throughout the world, a growth of 13 percent from 2006.

In the United States, the United States Department of Agriculture (USDA) reports on the total area of GMO varieties planted. According to National Agricultural Statistics Service, the states published in these tables represent 81–86 percent of all corn planted area, 88–90 percent of all soybean planted area, and 81–93 percent of all upland cotton planted area (depending on the year).

USDA does not collect data for global area. Estimates are produced by the International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications (ISAAA) and can be found in the report, "Global Status of Commercialized Transgenic Crops: 2007".

Transgenic animals are also becoming useful commercially. On February 6, 2009 the U.S. Food and Drug Administration approved the first human biological drug produced from such an animal, a goat. The drug, ATryn, is an anticoagulant which reduces the probability of blood clots during surgery or childbirth. It is extracted from the goat's milk.

Detection

Testing on GMOs in food and feed is routinely done by molecular techniques like DNA microarrays or qPCR.

To avoid any kind of false positive or false negative testing outcome, comprehensive controls for every step of the process is mandatory. A CaMV check is important to avoid false positive outcomes based on virus contamination of the sample.

Transgenic microbes

Bacteria were the first organisms to be modified in the laboratory, due to their simple genetics. These organisms are now used for several purposes, and are particularly important in producing large amounts of pure human proteins for use in medicine.

Genetically modified bacteria are used to produce the protein insulin to treat diabetes. Similar bacteria have been used to produce clotting factors to treat haemophilia, and human growth hormone to treat various forms of dwarfism.

Transgenic animals

Some chimeras, like the blotched mouse shown, are created through genetic modification techniques like gene targeting.

Transgenic animals are used as experimental models to perform phenotypic and for testing in biomedical research. Other applications include the production of human hormones such as insulin.





Fruit flies

In biological research, transgenic fruit flies (Drosophila melanogaster) are model organisms used to study the effects of genetic changes on development. Fruit flies are often preferred over other animals due to their short life cycle, low maintenance requirements, and relatively simple genome compared to many vertebrates.

Mammals

Genetically modified mammals are an important category of genetically modified organisms. Transgenic mice are often used to study cellular and tissue-specific responses to disease.

In 1999, scientists at the University of Guelph in Ontario, Canada created the genetically engineered Enviropig™. The Enviropig excretes from 30 to 70.7% less phosphorus in manure depending upon the age and diet. In February 2010, Environment Canada determined that Enviropigs are in compliance with the Canadian Environmental Protection Act and can be produced outside of the research context in controlled facilities where they are segregated from other animals.

In 2009, scientists in Japan announced that they had successfully transferred a gene into a primate species (marmosets) and produced a stable line of breeding transgenic primates for the first time.

Fish

Genetically modified fish have promoters driving an over-production of "all fish" growth hormone. This resulted in dramatic growth enhancement in several species, including salmonids, carps and tilapias.

Gene therapy

Gene therapy, uses genetically modified viruses to deliver genes that can cure disease into human cells. Although gene therapy is still relatively new, it has had some successes. It has been used to treat genetic disorders such as severe combined immunodeficiency, and treatments are being developed for a range of other currently incurable diseases, such as cystic fibrosis, sickle cell anemia, and muscular dystrophy. Current gene therapy technology only targets the non-reproductive cells meaning that any changes introduced by the treatment can not be transmitted to the next generation. Gene therapy targeting the reproductive cells—so-called "Germ line Gene Therapy"—is very controversial and is unlikely to be developed in the near future.

Transgenic plants

Transgenic plants have been engineered to possess several desirable traits, including resistance to pests, herbicides, or harsh environmental conditions; improved product shelf life, and increased nutritional value. Since the first commercial cultivation of genetically modified plants in 1996, they have been modified to be tolerant to the herbicides glufosinate and glyphosate, to be resistant to virus damage as in Ringspot virus resistant GM papaya, grown in Hawaii, and to produce the Bt toxin, a potent insecticide. Most of transgenic varieties grown today are known as first generation transgenics, because the transgenic trait provides benefits to farmers. Plants of the second generation should directly benefit the consumer with nutritional enhancement, taste, texture, etc. In January 2008, scientists altered a carrot so that it would produce calcium and become a possible cure for osteoporosis; however, people would need to eat 1.5 kilograms of carrots per day to reach the required amount of calcium.

The coexistence of GM plants with conventional and organic crops has raised significant concern in many European countries. Since there is separate legislation for GM crops and a high demand from consumers for the freedom of choice between GM and non-GM foods, measures are required to separate foods and feed produced from GMO plants from conventional and organic foods. European research programs such as Co-Extra, Transcontainer, and SIGMEA are investigating appropriate tools and rules. At the field level, biological containment methods include isolation distances and pollen barriers.
ترجه در ادامه مطلب
SOURCE: http://en.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_organism
br / ادامه مطلب ...

شروع ترم جدید

روز از نو روزی از نو، مثل اینکه حرارت وجودی هم رشته ای های عزیز در حال بر افروختن آتش دوستی است. اشتباه نکنید. آتش، مقدس است و بخشی ازعناصر تشکیل دهنده ی این هستی است که می توان به گرمی آن، رنگ آن، شکل خاص آن اشاره کرد که محفل ما نیز این گونه خواهد بود.

یعنی گرم، شکل خاص خود که تازگی آن جذابیت ایجاد می کند و رنگی بودن آن نه به معنی چند رنگی بلکه به معنی یکنواخت نبودن آن، لذت بخش روزگار پیش روی ماست که باید با توانی مضاعف نسبت به گذشته آن را پشت سر گذاشت تا بتوان با استفاده از این موقعیت، زندگی را بر روی قله های موفقیت ساخت.

آری این زندگی ماست.

اشک

اشک، بارشی آرام که در تمام هستی رخ می دهد. حال هر دم با لرزه ای بر دیدگانم، بارش آغاز می شود و قطره های اشک هم ساز با بارش قطره های باران از ابرهای آسمان می رقصد گونه هایم را تر می کند و زمانی پایان می یابد که نسیمی از نفست بلند گردد و دیدگانم را آرام کند.

لحظه ی دیدار

قطره قطره بارش باران
ز ابر های پیوسته ی آسمان
گویی مثال اشکهای چشمانمان
از برای دلتیگی دیدار دوستان
ذره ذره گرمایش سرزمینمان
با آمدن بهار و رفتن زمستان
گویی مثال شوق بیشتر دل برای یاران
با رسیدن لحظه ی دیدار و گذر زمان

کجایی

زیر این آسمان آبی، در بین نوازش آرام باد هایی که از حرکت دستان تو بر می خیزد و گرمی خورشیدی که حرارتش را از وجودت دریافت می کند و چشم انداز زیبای طبیعت که از احساس تو الهام می گیرد، تنها پیک هستی دیدار چشمانت را به زمان واگذار کرده و دلم را بیتاب می کند. ای دوست کجایی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دلتنگی

چه قدر سخت می گذرد روزهایی که از هم دوریم. امروز روز فریاد دل است فریاد بهر تنگی دل است دلتنگی روز هایی که گذشته است گرمی و صفایی که هنوز بر نگشته است گرمی حضور سبز دوستان صفایی که دنیا را کرده بود بوستان بوستان انس و الفت جاودانه که همیشه در این یاد مانده اما هنوز زنده است امید وصال بر پا شده است یک جدال جدال وجودم با زمان دم به دم پافشاری می کند این دل هر دم تا که باز بیند رخ دوستان از نو باز یابد بوستان

مادر بزرگ

مادر بزرگ، از اسمش پیداست که با همان نقش های مادری مثل نوازش های شبانه، بوسه های عمیق وجودی شاعرانه، اشک هایی از روی دلواپسی و نگرانی از سیاهی های سرد و پر خطر دنیوی برای نوه ی خود که همیشه مثل مادر سن او را در همایل اوایل کودکی ثابت نگه می دارد و تپش های قلبش را برای کودک می توان شنید. حال او نیست، او در بهشت است و می توان او را با لبخندی همیشگی بر روی لبهایش دید که بر تختی زیبا در قصری با شکوه نشسته است.

گفتم با لبی خندان، می دانی چرا؟

او تو را می بیند، کودکی که در این دنیا در حال بازی است. گاهی تو گریه می کنی و گاهی خوشی و گاهی سختی می کشی و گاهی هم آرام و آسوده نشسته ای و مادر بزرگ تنها یک واکنش به رفتار های تو نشان می دهد و آن هم خنده ای است که از اعماق وجودش شکل می گیرد و با اطمینان قلبی شدید می داند که تو سعادتمند می شوی.

همین تازه مادر بزرگ با من تماس گرفت و گفت که به کودکم بگو که گریه نکند، من می خندم حال تو چرا این گونه ای. دنیا که به آخر نرسیده است و تنها من خانه ام را عوض کرده ام، آن هم خانه ای که بتوانم برای همیشه با دیدی کامل از بازی های تو لذت ببرم. حال چه می خواهی اگر گریه کنی و گریه ات آرام نشود، دیگر برای من حرکتت بازی نیست و غم بار خواهد بود.

حالا به نظر خودت دوست داری مادر بزرگ ناراحت باشه یا با بازی هایت همیشه شادش کنی.

« یادمان باشد، هیچ انسانی از کنارمان نمی رود و همیشه وجودش را می توان حس کرد و با دیدی بلند برای همیشه او را در جایگاهی ثابت در بهشت می توان دید.»

بهشت در روبروی دیدگان قرار دارد

ترم اول

سلام به زندگی، به تمام پنجره هایی که در روبروی ما قرار دارد و تنها اشاره ای از دستانمان را می طلبد تا به رویمان گشوده شود و تمام افق های زیبا را که قرار است از چهارچوب آن پنجره دیده شود، قبل از آن خود رقم بزنیم.
هر چه بود و نبود گذشت.
روزهایی روشن، روزهایی تیره، روزهایی پر حرارت و آفتابی و روزهایی سرد و بارانی
خیلی سریع گذشت به اندازه ی یک پلک به هم زدن بود. راست می گویند که دنیا دو روزه.
محیطی کوچک بود که آن را واقعا می توان دوست داشت. دوست داشتن به علت وجود دل هایی بزرگ تمام کوچکی اش به پهنای یک اقیانوس در برابر دیدگان جلوه می کرد و با طبع شیرینش می تونستی زیباترین لحظه های زندگی را برای خود رقم بزنی اما حیف، که در این ترم تا آن جا که ممکن بود رقم نخورد، شاید هم بتوان گفت که خیلی کم بود و آن را هم می توان به علت وجود حس غربت گذر کرد. حس غربت همان طور که می دانید از آنجایی بود که چشم ها پیرامونشان را نا شناخته می دیدند و هم نشینانشان را ناشناس. به هر حال با نگاهی به آینده می توان پیوند های دل با دل را دید و گرمایش را حس کرد.