-
آزمون MPN
1390/11/18 10:57
آزمون MPN آزمون IMVIC
-
بازدید کارگاه (23/9/90)
1390/11/18 10:56
بازدید کارگاه (23/9/90) درس عملیات کارگاهی محمودآباد - شهرک صنعتی
-
آزمون تکمیلی MPN (آزمون IMVIC)
1390/11/18 10:50
آزمون تکمیلی MPN (آزمون IMVIC ): پس از انجام آزمون تاییدی MPN در صورت واکنش مثبت بودن این آزمون انجام می شود. این آزمون برای تشخیص کلیفرم ها از انتروباکتر انجام می شود و از 4 تست تشکیل شده است. تست اول: ایندول ( Indole ) در محیط کشت گلوکز پپتون، آمینو اسیدی به نام تریپتوفان وجود دارد که بوسیله ی تولید آنزیم...
-
جلسه ی نهم: 20/9/90
1390/11/18 10:50
کلر و ترکیبات آن: عمل ضد میکروبی کلر و ترکیبات آن بر اساس عمل قوی اکسید کنندگی و اتصال پروتئین ها می باشدو هر دو واکنش در متابولیسم آنزیمی سلولی میکروب دخالت دارد. عمل کلر با حضور مواد آلیمختل می شود زیرا به طور شیمیایی با آن ترکیب شده و بی اثر می شود. واکنش کلر با آمونیاک و ترکیبات آمونیومی نیز قدرت آن را کاهش می...
-
جلسه ی هشتم: 19/9/90
1390/11/17 17:52
ج) هوازی اجباری: این دسته به دو گروه تقسیم می شوند: 1 . ترموفیل: سردسته ی این گروه کلستریدیوم ترموساکارولیتیکم ( Cl.thermosaccharolyticum ) است که روی کروبوهیدرات ها رشد کرده و مقدار زیادی CO 2 و H 2 تولید می کند، بنابراین مشخصه ی این نوع فساد بادکردگی بسته هاست. دمای مناسب رشد این گروه 55 درجه سانتی گراد است و در...
-
اسپکتروفتومتری تشدید مغناطیسی هسته NMR
1390/11/17 17:40
«اسپکتروفتومتری تشدید مغناطیسی هسته NMR » وقتی پروتونی را در میدان مغناطیسی خارجی قرار می دهیم حاصل قرار گرفتن آن ایجاد چرخشی دیگر است. به فرکانس چرخش پروتون در میدان مغناطیسی فرکانس تقدمی پروتون ها می گویند و پروتونها به این ترتیب می توانند امواجی هم فرکانس با فرکانس چرخش را جذب کنند و جذب و نشر انرژی در پروتون ها...
-
گاز کروماتوگرافی جرمی GC-Mass
1390/11/17 17:38
«گاز کروماتوگرافی جرمی GC-Mass » شناسایی دستگاه GC-Mass مشابه دستگاه GC است. تنها تفاوت آن با GC معمولی این است که در این دستگاه دتکتور مربوطه دتکتور Mass است .تفاوتهای دیگر آن عبارتند از 1- از ستون موئینه (کاپیلری) استفاده می کنیم. نوع ستون به اسم تجارتی DB-5 است. از نظر پلاریته ستون دارای پلاریته متوسطی است. طولش m...
-
منگانومتری
1390/11/17 17:38
منگانومتری : منگانومتری به دسته ای از تیتراسیونهای اکسایش کاهش گفته می شود که در آنها واکنش اکسیداسیون با پتاسیم پرمنگنات انجام می شود یعنی در این روش از محلول استاندارد پتاسیم پرمنگنات استفاده می شود. شرح آزمایش : ابتدا بورت را با آب مقطر بشویید. سپس آن را با پتاسیم پر منگنات KMnO4 شست وشو دهید وپس ازشست وشو آن را تا...
-
عدد اکسایش
1390/11/17 17:37
مفهوم عدد اکسایش اعداد اکسایش بارهایی (در مورد ترکیبات کووالانسی ، بارهایی فرضی) هستند که بر طبق قواعدی اختیاری به اتمهای یک ترکیب نسبت داده میشوند. عدد اکسایش یونهای تک اتمی ، همانند بار آن یونهاست . قوانین تعیین اعداد اکسایش این قوانین باید ساده و روشن باشند و در صورت امکان نتایج مستدلی از نظر شیمیایی ارائه داده...
-
جدول شناساگرهای رایج اسید-باز
1390/11/17 17:36
شناساگر محدوده pH مقدار در هر 10 سی سی رنگ محیط اسیدی رنگ محیط بازی Thymol Blue 1.2-2.8 1-2 drops 0.1% soln. in aq. قرمز زرد Pentamethoxy red 1.2-2.3 1 drop 0.1% soln. in 70% alc. قرمز-بنفش بیرنگ Tropeolin OO 1.3-3.2 1 drop 1% aq. soln. قرمز زرد 2,4-Dinitrophenol 2.4-4.0 1-2 drops 0.1% soln. in 50% alc. بیرنگ زرد...
-
مشاهده ماکروسکوپی کپک و مخمر در آرد
1390/11/17 17:35
مشاهده ماکروسکوپی کپک و مخمر در آرد: روش: · نمونه ی آرد را به وسیله ی ترازو به میزان 10 گرم وزن می کنیم و در یک ظرف می ریزیم. · مقدار 90 میلی لیتر آب مقطر را با استوانه مدرج اندازه گرفته و به ظرف اضافه می کنیم. · با یک همزن شیشه ای آرد و آب مقطر را هم می زنیم · 5-10 دقیقه صبر کرده تا دو تشکیل ایجاد شده که یک فاز رسوب...
-
مشاهده ی میکروسکوپی کپک و مخمر
1390/11/17 17:35
مشاهده ی میکروسکوپی کپک و مخمر در آرد: مشاهده ی میکروسکوپی به سه روش با استفاده از معرف های رنگی مختلف انجام می شود که این سه معرف عبارتند از پتاس 30%، پتاس گلایسین 20% و لاکتوفنول کاتن بلو. از آن جایی از قلیا و پتاس برای مشاهده استفاده می شود که باعث می شوند ساختار قارچ بهتر دیده شود. با مشاهده میکروسکوپی قارچ ها، بر...
-
کاربرد افزودنی های ضد میکروبی و حداکثر مقدار مجاز
1390/11/17 17:34
کاربرد افزودنی های ضد میکروبی در مواد غذایی مختلف: نوع محصول غذایی اسید بنزوییک و بنزوئات سدیم متیل و پروپیل پرابن سوربات ها پروپیونات ها سولفیت ها استات ها و دی استات ها نیتریت و نیترات اکسید اتیلن اکسید پروپیلن نوشابه های گازدار شربت های نوشیدنی نوشیدنی های میوه ای آب میوه ها آبجو پنیر مارگارین کلوچه ها پرکننده های...
-
مواد نگهدارنده
1390/11/17 17:34
مواد نگهدارنده مقدمه: افزودنی های غذایی به هر ماده یا مخلوطی از مواد گفته می شود که به هنگام تولید، فراورده، نگهداری یا بسته بندی به مواد غذایی افزوده می شوند. یعنی افزودنی غذایی به یک ماده افزودنی عمدی گفته می شود. آن دسته از افزودنی های غذایی که اختصاصا برای جلوگیری از فساد یا تجزیه ی یک ماده غذایی افزوده می شوند،...
-
جلسه ی هفتم: 5/9/90
1390/11/17 17:33
فساد تخم مرغ: تخم مرغ از محصولاتی است که به طور طبیعی توسط ویژگی های درونی اش محافظت می شود، کوتیکول پوسته ی آهکی و غشای داخلی تخم مرغ از جمله موانع نفوذ میکرورگانیزم ها می باشند. کوتیکول از جنس پروتئین است و ضخامتی در حدود 0/01 میلی متر در سطح پوسته دارد. در صورت حضور این لایه امکان نفوذ باکتری از پوسته به درون تخم...
-
معرف برموفنول آبی
1390/11/17 17:33
Bromophenol blue IUPAC name 4,4'-(1,1-dioxido-3 H -2,1-benzoxathiole-3,3-diyl)bis(2,6-dibromophenol) Properties Molecular formula C 19 H 10 Br 4 O 5 S Molar mass 669.96 g mol −1
-
معرف متیل زرد
1390/11/17 17:32
Methyl yellow IUPAC name p-Dimethylaminoazobenzene Other names 4-Dimethylaminoazobenzene, N,N-Dimethyl-4-phenylazoaniline, N,N-Dimethyl-4-aminoazobenzene, Butter Yellow, Solvent Yellow 2, C.I. 11020 Properties Molecular formula C 14 H 15 N 3 Molar mass 225.289 g.mol -1 Appearance Yellow crystals Melting point 116 °C...
-
معرف مالاشیت سبز
1390/11/17 17:32
Malachite green IUPAC name 4-[(4-dimethylaminophenyl)phenyl-methyl]- N , N -dimethylaniline Other names Aniline green; Basic green 4; Diamond green B; Victoria green B Properties Molecular formula C 23 H 25 ClN 2 (chloride) Molar mass 364.911 g/mol (chloride)
-
معرف متیل بنفش
1390/11/17 17:31
Crystal violet IUPAC name Tris(4-(dimethylamino)phenyl)methylium chloride Other names Aniline violet Basic violet 3 Baszol Violet 57L Brilliant Violet 58 Hexamethyl- p -rosaniline chloride Methylrosanilide chloride Methyl Violet 10B Methyl Violet 10BNS Pyoktanin Properties Molecular formula C 25 N 3 H 30 Cl Molar mass...
-
معرف برموفنول آبی
1390/11/17 17:30
Bromophenol blue IUPAC name 4,4'-(1,1-dioxido-3 H -2,1-benzoxathiole-3,3-diyl)bis(2,6-dibromophenol) Properties Molecular formula C 19 H 10 Br 4 O 5 S Molar mass 669.96 g mol −1
-
معرف آلیزارین زرد
1390/11/17 17:30
Alizarine Yellow R Other names 5-[(p-nitrophenyl)azo]salicylic acid sodium salt Chrome Orange Mordant Orange 1 C.I. 14030 Properties Molecular formula C 13 H 8 N 3 NaO 5 (Na salt) C 13 H 9 N 3 O 5 (acid) Molar mass 309.21 g mol −1 (Na salt) 287.23 g mol −1 (acid)
-
معرف تیمول فتالئین
1390/11/17 17:29
Thymolphthalein IUPAC name 3,3-bis(4-hydroxy-2-methyl- 5-propan-2-ylphenyl)- 2-benzofuran-1-one Properties Molecular formula C 28 H 30 O 4 Molar mass 430.53 g/mol Appearance White powder Melting point 248 - 252 °C (decomp.)
-
معرف فنول فتالئین
1390/11/17 17:28
Phenolphthalein IUPAC name 3,3-bis(4-hydroxyphenyl)isobenzofuran-1(3 H )-one Properties Molecular formula C 20 H 14 O 4 Molar mass 318.32 g mol −1 Density 1.277 g cm −3 , at 32 °C Melting point 260 °C Boiling point N/A Solubility in water Insoluble Solubility in other solvents Insoluble in benzene, very soluble in...
-
معرف متیل قرمز
1390/11/17 17:27
Methyl red Properties Molecular formula C 15 H 15 N 3 O 2 Molar mass 269.3 g mol −1 Density 0.791 g/cm 3 Melting point 179-182 °C, 452-455 K http://en.wikipedia.org/wiki/PH_indicator
-
معرف برموکروزول سبز
1390/11/17 17:27
Bromocresol green IUPAC name 2,6-Dibromo-4-[7-(3,5-dibromo-4-hydroxy-2-methyl-phenyl)-9,9-dioxo-8-oxa-9λ6-thiabicyclo[4.3.0]nona-1,3,5-trien-7-yl]-3-methyl-phenol Other names 3,3',5,5'-Tetrabromo- m - cresolsulfonphthalein Properties Molecular formula C 21 H 14 Br 4 O 5 S Molar mass 698.01 g mol −1 Supplementary data...
-
معرف متیل اورانژ
1390/11/17 17:26
Methyl orange IUPAC name 4-dimethylaminoazobenzene-4'-sulfonic acid sodium salt Other names p-dimethylamino-azobenzenesulfonic acid Properties Molecular formula C 14 H 14 N 3 NaO 3 S Molar mass 327.33 g/mol Density 1.28 g/cm 3 , solid Melting point >300 °C (Not precisely defined.) Boiling point Decomposes....
-
معرف آبی تیمول
1390/11/17 17:25
IUPAC name 4-[9-(4-hydroxy-2-methyl-5-propan- 2-yl-phenyl)-7,7-dioxo-8-oxa- 7λ6-thiabicyclo[4.3.0]nona-1,3,5-trien-9-yl]- 5-methyl-2-propan-2-yl-phenol Other names α-hydroxy-α,α-bis(5-hydroxycarvacryl)- o-toluenesulfonic acid γ-sultone; thymolsulfonephthalein Properties Molecular formula C 27 H 30 O 5 S Molar mass...
-
جلسه ی ششم : 90/9/5
1390/11/17 17:24
فساد پنیر: فساد پنیر به مقدار زیادی به نوع پنیر بستگی دارد، به طوری که پنیر های نرم، سخت و نیمه سخت به دلیل تفاوت در میزان رطوبت، نوع فساد متفاوتی خواهند داشت. فساد پنیر انواع مختلفی دارد، از جمله آن فساد سطحی ( Surface rot ) است که میکروارگانیزم های مختلفی از جمله کپک، مخمر و باکتری در آن دخالت دارند. فرظن در پنیر...
-
کشت کپک و مخمر و مقاوم به اسید
1390/11/17 17:23
کشت میکروب های مقاوم به اسید نوشابه OSA کشت کپک و مخمر برای نمونه ی آرد YGC Agar div class=
-
محلول استاندارد و شناساگر
1390/11/17 17:20
محلول استاندارد و شناساگر در یکی از انواع تیتراسیون ، محلولی با غلظت معین که محلول استاندارد خوانده میشود، به حجم معینی از محلولی که غلظت آن معین نیست، ولی با محلول استاندارد ترکیب میشود، اضافه میکنند. محلول استاندارد را در لوله شیشه ای مدرجی که بورت نامیده میشود، قرار میدهند. در انتهای پایینی بورت ، شیری تعبیه...